Spoštovani bralci!

Prejšnji teden je odjeknila novica, da so na KO za intenzivno interno medicino zaradi pomanjkanja medicinskih sester morali zapreti oddelek s petimi posteljami. V zadnjem času je odšlo več medicinskih sester, ki so šle delat na lažja delovišča, vodstvu pa jih ni uspelo nadomestiti, kljub ponovljenim kadrovskim razpisom.

Službi za kardiologijo ljubljanske Pediatrične klinike sta se včeraj pridružila dva specialista pediatra kardiologa – eden prihaja iz EU, drugi iz ZDA. Včeraj sta se na oddelku seznanjala z opremo in procesi dela, nista pa bila še neposredno vpeta v delo z bolniki.  Z bolniki bosta začela delati po sprejetju uveljavitve dopolnitev zakona o zdravniški službi. O predlogu dopolnitev bodo poslanci odločali na današnji izredni seji.

Vas Narasimhan, predsednik uprave Novartisa, druge največje globalne farmacevtske družbe, je bil prejšnji teden na enodnevnem obisku v Sloveniji. V spremstvu Zvoneta Bogdanovskega, predsednika Novartisa v Sloveniji, si je ogledal najpomembnejše razvojne in proizvodne lokacije podjetja ter se srečal s številnimi zaposlenimi, s katerimi je spregovoril o njihovem delu in viziji. Na srečanju je med drugim potrdil dolgoročno vizijo Novartisa v Sloveniji. 

Želimo vam lepe in mirne poletne počitnice. Privoščila si jih bo tudi ekipa uredništva Medicine danes. Polni energije in svežih idej se z okrožnicami vračamo konec avgusta.

Vabljeni k branju naših vsebin!

Uredništvo Medicine danes

Spremljajte nas tudi na Facebooku in Twitterju ali pa poslušajte naš podkast!

Redkokje je dostop do zdravil proti HCV tako dober kot v Sloveniji

Zasebne in javne zdrav­stvene zavarovalnice v ZDA zavrnejo zdravljenje z neposredno delujočimi protivirus­nimi zdravili več kot tretjini bolnikov, okuženih z virusom hepatitisa C (HCV), kažejo ta mesec objavljeni podatki v Open Forum Infectious Diseases. A po besedah infektologije prof. dr. Mojce Matičič žal ni dosti drugače v številnih evropskih državah.

Za zmanjšanje tveganja, ki ga prinaša debelost
Evropejke že pobirajo grenke sadove tobačne odvisnosti

TE DNI

SREDA

Tiskovna konferenca Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, na kateri bodo predstavljeni aktualne informacije in prizadevanja za izboljšanje sistema obveznega zdravstvenega zavarovanja. (13.30, prostori ZZZS)

ČETRTEK

Tiskovna konferenca Zdravniške zbornice Slovenije o neurejenih razmerah v zobozdravstvu. (10.00, prostori ZZS)


Sporočilo ste prejeli, ker ste prijavljeni v e-poštni seznam Medicina danes - pismo urednice.

. | Nastavitve prejemanja.

Potrebujete dodatna pojasnila in pomoč? Pišite nam na e-naslov zasebnost@finance.si.